Receptet !

GRAHAMSBRÖD



INGREDIENSER

½ pkt jäst
2½ dl vatten
2 msk olja
1 msk sirap
½ tsk salt
2 dl grahamsmjöl
ca. 3 ½ dl vetemjöl

1. Smula ner jästen i en bunke

2. Häll vattnet över jästen. Rör så jästen löser sig.

3. Tillsätt salt, olja, sirap och grahamsmjöl.

4. Tillsätt 3½ dl vetemjöl och arbeta degen kraftigt. Tillsätt mer mjöl om det behövs.

5. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter.

6. Jäs degen ca 10 minuter under bakduk.

7. Dela degen i 2 halvor och dela halvorna i 6 bitar.

8. Lägg bakplåtspapper på plåten och rulla bitarna till släta runda bullar.

9. Låt bullarna jäsa i ca 15-20 minuter i rumstempratur.

10. Grädda bullarna på mellanläge i ugnen i ca 8-10 minuter.



Man kan äta dom som vanliga bullar eller som bröd. Godast mä ost !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0