Stockholm 29 okt - 3 nov


Nu sitter jag på tåget mot Gävle, där blir det byte till X2000 vidare mot Stockholm.

VI HÖRS NÄR JAG KOMMER HEM DEN 3:E NOVEMBER!


Byebye!

   Imorgon sticker jag och brorsan till pappa i Stockholm, kommer bli sköjj. Kanske ska träffa Malin och så blir det lite shopping, behöver SKOR! Vi stannar till på onsdag, vill ha lite tid här hemma också innan man börjar skolan igen.



   Har packat någelunda klart nu, har två timmar på mig imorgon också innan vi måste ta bussen till tågstation. Lite tråkigt att jag inte kommer kunna blogga, min omoderna pappa äger ingen dator och inget internet. Borsan har ju sin bärbara med sig men som sagt... inget internet.

HA ETT BRA HÖSTLOV ALLA!


Sandra Skirt


En riktigt snygg kjol från GINATRICOT.


Tis-onsdag

   Hade ingen lust att skriva igår, var lite tråkig av mig. Plus att jag satt och "pluggade" inför engelska-provet som var idag. Gick inte direkt så bra med pluggandet, men provet gick bra iaf.
   Igår så var det SO-redovisning, gick väl bra men tycker att jag pratade lite för länge bara. Jag själv skulle ha blivit uttråkad. Fick också reda på en massa betyg på uppsatserna jag lämnat in.


   Carro och Johanna

   Idag så har vi fått suttit alltför mycket, lyssnade på några från flyktingenheten ett bra tag och kollade på en film om första världskriget. Om vi ska få sitta still så mycket borde de skaffa mjuka stolar! På bilden så sitter Carro med sin nya mobil. Glömde skriva förra veckan på måndagen att hon fyllde år, men GRATTIS CARRO!


9A 2010-2011



Vad ska man säga? Vart vårat skolfoto lyckat? NEJ!

Mitt hår hade åkt fram, så jag tycker det ser ut som att det är alldeles fett p.g.a utav blixten. Sara (vit tunika) var inte vidare nöjd heller. Kan ni gissa vad den ovanför gjorde, han med flinet...?


Roses in the background

På teckningen jag håller på med, "Skull", så nämnde jag att jag kanske skulle ha rosor i bakgrunden. Sen så såg jag att vi hade rosor på köksbordet, tog lite kort på dom och så får vi se om de går att använda. Hittade inge bra på Google.




Annars kanske jag skriver någon text lite huller om buller runt omkring. "Don't count the minutes". Eller varför inte både och?


No energy left

Det är verkligen sjukt hur mycket vi har i skolan den här veckan, eller i början av veckan iaf. Idag hade vi biologiprov, engelskaprov och så gjorde jag tala-uppgift och bokrecention på svenskan. Var sjukt trött när jag kom hem. Det är i dag vi slutar 14.30 och måste vänta så länge på bussen, så jag och Carro tog en sväng på Ljusdal, tittade på lite kläder som man inte har råd att köpa. Carro är lite halft galen i en kavaj på "Fiftyfifty" (Vero Moda) som kostar 1499! Men den är assnygg.

Jag var som sagt skittrött när jag kom hem och jättehungrig. Så jag gjorde några macker i ugnen.



Rasker, tomater, pepparsalami och ost. MUMS!


Pictures from today





"Don´t let the beautiful weather fool you, it was really cold outside."


Tävlar hos missbill.se



Sara är en 20-årig stylist som har anordnat en tävling där man har chansen att få bli stylad och fotograferad.
Klicka in och var med ni också!

MISSBILL.SE


Work in progress, Skull!

   Som sagt satt jag och ritade det här igår. Ville försöka mig på något lite svårare och läskigare. Funderar på att göra några rosor i bakrunden. Skulle de bli snyggt?




   Är inte nöjd med skuggningen under "vad som ska föreställa" näsan. Annars är jag ganska stolt över mig själv. Det är mycket enklare på något sett att rita såhär än att rita en massa porträtt. För nu så behöver det inte vara helt perfekt, ni ser ju inte om jag har gjort något fel på den? Det är annat på människor, då måste allt vara så bra som möjligt för annars liknar det ju inte den personen.


Been drawing for 1,5 hour.

   Har suttit och ritat i ungefär en och en halv timme nu, ni får se min "hemska" skapelse imorgon. Annars på kvällen har jag jobbat med engelskan, kollat på två avsnitt av LOST och klämt i mig en massa äckliga plastgodis från Dollar§Store.




Jag vill fotografera

Skulle vilja ta lite kort med min gamla systemkamera, och detta är en "riktig" systemkamera då man använder en filmrulle. Tror jag kollade upp den förut, tror den tillverkades år 1976?


Men jag tror det var något fel på ljusbalansen eller något på den..? Fick tänken att använda den för jag fortsatte på mitt konstnärsjobb på bilden idag. Då skriver jag om en fotograf som bara använder en massa gamla kameror och framkallar bilderna själv.


Neej!



På senaste tiden har Alice gjort ganska dåligt ifrån sig i Idol, men jag vet att hon är jätteduktig. Verkligen älskade hennes första audition! Värför skulle hon hoppa av? Tror att hon skulle kunna ha utvecklats!


Emmy Goodwin

   Har jobbat på det här porträttet lite då och då den här veckan, och den vart klar igår.




   Detta föreställer den grymt söta och glada bloggaren Emmy Goodwin. Följer hennes blogg varje dag.
   Önskar att jag kunde rita mer än vad jag gör, men det är så mycket annat man måste göra. Har varit lite borta från bloggen nu i veckan för jag har haft en massa prov och uppsatser som måste lämnas in. Ska lämna in 3 uppsatser på fredag, tur att jag har hemstudiedag imorgon säger jag bara!

Började på ett porträtt utav min vän Carro, men själva kortet vart inge bra...

I want flowers and sunshine





"I think I´m crazy, I must be crazy"

   Gud vad mycket vi har i skolan nu, svenskaprov imorgon och SO-prov på tisdag. Svenskan är det inte så mycket att plugga till men börjar få panik över SO:n, vet inte om vi har prov på frågorna eller texten! Blir så sur när lärare inte kan informera riktigt!



   Ursäkta allt prat om skolan, men det är verkligen allt jag tänker på nu. Är så himla stessad hela tiden, får aldrig en lugn stund. På morgonen var det några gubbar som fixade våran skorsten så det bankade och brakade hela tiden. Nu kommer vi inte kunna elda på två dagar heller, det kommer vara svinkallt!
   Nu ska jag ta och och titta på svenskan lite, har inte ens öppnat boken. Men har varit duktig och skrivit klart alla SO-frågorna idag iaf.


Standup Saturday



   Under kvällen har jag skiftat mellan två olika prgram, filmen "Hide and Seek" och Standup Saturday. Men i slutet fastnade jag mer för standup. Dave Chappelle är ju bara för grym! Medans jag kollade kände jag en konstig lukt... Satt och funderade länge vad det kunde vara?
   Nu fick jag svaret, mamma hade tänt någon slags kinesisk rökelse nere i vardagsrummet som luktade ända upp till övervåningen. Haha, jag som trodde det spökade! Tycktes mig känna igen doften från någon.. Hänt förut, så himla freeky!


Paula Myo

Igår kväll tittade jag igenom en sida med en massa gulliga klänningar och coola tights. Det fanns väldigt mycket på rea, så om detta är din stil, passa på! Den lila klänningen lite längre ner tycker jag var i en jättefin modell, skulle vilja sy en sån till balen, men i en annan färg.





Målat lite.

   Satt och målade lite för ett tag sen, men det vart inge bra. Är inte speciellt duktig med akvarellfärger, och så van att ha en blyetchpenna i handen.



   Ser ni iaf vad det är? Försökte rita en Lönnblad (-löv?).
Borde verkligen ta och äta någonting, klockan är snart halv fem och jag har bara ätit en liten mandarin idag. Har ingen matlust när jag vet hur mycket plugg och skit jag måste ta itu med nu. Ska börja med VG-uppgiften i SO, väntar lite med MVG:n, ska fråga Jonas om man kan lämna in den lite senare istället.


How do I do it?

Hmm, jag har inte klippt mig... Men vad visas på bilden?



Har lyckats sätta upp håret och fixat till så att det såg ut som att jag hade klippt mig. Tänkte först lura Sara och Carro men tänkte att dom kanske skulle bli så sura när jag kommer till skolan med långt hår. Men passar jag i det då?


The last days

   Igår var inte någon vidare bra dag, bara en massa dumt. Vi hade ingen musik, detta gjorde att vi hade en lunch på över två timmar och sen skulle vi bara ha en enda lektion till och sen sluta, och det vara bara en liten studietid. Vi gick upp och pratade med Linda, och hennes kommentar: "Men nu kan ni ju sitta och plugga!". Dröm vidare säger jag. Istället tänkte vi gå lite i affärer jag, Sara och Carro och komma tillbaka sen.
   Men sen gick Sandra och Idil upp och pratade med henne och då kunde vi tydligen ha studietiden tidigare. Då fick vi gå tillbaka för att sen få veta att vi missar bussen med 2 minuter istället. Då började det bli lite storbråk mellan Sara och Linda. Men allvarligt, det går inte att prata med några lärare längre. Fast jag brydde mig inte riktigt, jag behövde ändå vänta till klockan 2 för jag skulle ha gitarrlektion.



   Idag hade vi spanskaprov, som sagt gick det inte så bra. Men troligtvis går det bättre nästa gång nu när jag vet hur Könul (lärare) gör sina prov. Vi har bara haft henne sen i Augusti. Annars har det inte direkt hänt något mer idag. Vi var uppe och frågade om svenskaprovet vi ska ha på måndag, vi visste inte ens vad vi hade prov i. 
   INGEN HADE BEHAGAT ATT BERÄTTA!

  Stannade på Ljusdal efter skolan för att leta present till Carro, hon vet vad det ena är men hon får spela överaskad!


Lost

  Skrev inte igår för jag behövde plugga till spanskaprovet... som ändå inte gick så bra idag.
Men ska skriva lite mer om vad som har hänt dom två senste dagarna efter jag har tittat på Lost, äntligen helg säger jag!


So beautiful, so tall


   Dessa snyggingar finns på Halens för en 500-lapp.

   Så sjukt snygga, men jag kan inte köpa dom för två anledningar som lyder:
1. Jag skulle helt enkelt snubbla på allt och alla eller fasta i något jäkla galler framför dörren.
2. Kan tänka mig att jag skulle bli kring 1,90 i dom. Visst är det fint att vara lång men det är lite överdrivet. Är redan 1,80 utan skor. Men ansolut ska man vara stolt över sin längd!


Wednesday

   Orkar inte ladda upp bilderna från mobilen, kan kanske göra det imorgon. Ikväll blir det Grey's Anatomy och kanske "Välkommen åter". Har fått igång Spotify nu, vann ju det i en tävling. Tråkigt att jag bara har det i månad, det är dom att jag vann en 100-lapp? Men är väl glad att jag vann, det här är faktiskt andra gången jag vinner en tävling på internet.
   Men nu ska jag ta och plugga lite på spanska, känner mig lite mer säker nu men det sitter inte helt än.


She will be loved

Har denna låt på hjärnan, kan inte få ut den.



Stod och mimade till den i duschen. Ingen som vill att jag sjunger på riktigt!
Tänkte ta det lite lugnt nu ikväll, är inte på något blogghumör heller. Kanske tränar lite på spanskan om det behövs (och det gör de), har prov på fredag.


Tuesday, 12 October

   Idag tycker jag inte vi har haft en ända riktig lektion, i 3 av de fem lektionerna vi har haft idag så har vi haft vikarie. En av dom var Tony, så det var ju lite roligt. Men jag tycker vi kan få håltimme någon gång ibland. Fast på SO:n måste jag jobba som bara den, har en massa frågor att svara på och två uppsatser jag inte ens har börjat med.



   Har fått veta vad jag och Sara fick för tid på orienteringen. 1:18:07 tror jag det var, gud vad petigt dom hade skrivit det. Sekunderna måste absolut vara med! Tror det vart ett VG, är ganska nöjd ändå. Men Lollo kan ju drömma om att jag kan få MVG i Idrott, jag är verkligen inte så duktig som han verkar tro.




Saknades bara en "kaffelatte"

   Haha, under rasten innan engelska så satt Carro och låtsades vara fjortisbloggare men Johannas dator. Fan vad kul det skulle vara egentligen att skapa en blogg där man spelar en riktigt dum tjej (lite som kissie då) som skriver en massa korkade grejer. Carro skulle passa bra för de, haha.



   Filmade lite på henne också, men tydligen har jag råkat radera det?

   Efter engelskan hade vi musik som Elevens val, tycker det är roligt att sjunga med själv tycker jag att jag har väldigt mörk röst och klarar verkligen inte att att sjunga så som Jejja (läraren) gör. Plus att hon alltid väljer låtar som man måste sjunga väldigt ljust. Man måste ta och tipsa henne om någon låt som passar alla.


How lucky am I?

När jag satte mig vid datorn nu så såg jag att jag hade vunnit Spotify Premium!
Jag var med i någon tävling på framtidsvalet.se, och hade väldigt tur. Trodde aldrig att jag skulle vinna precis, plus att jag har chansen att vinna en av Sony Ericssons senaste mobiler i November också.


Yesterday evening

Fick en riktig Step Up-feber igår, kollade på ettan också. Nu är det bara trean kvar.
Samtidigt smaskade jag på god vaniljglass och en annan sort jag inte testat förut, Citronlakrits. Väldigt intessant smak kan jag säga, men den var faktiskt ganska god.




Fotograferat med Carro!

   I fredags så pratade jag och Carro om att ta lite höstbilder under helgen, och idag så gjorde vi det. Det blåste väldigt mycket, men ingenting stoppar oss. Haha! Annars så var det perfekt väder.


  En jättesöt bild på Carro.



   Vi får se om någon av bilderna på mig passar till en ny header.
Carro fyller år nästa måndag, och jag hade tänkt att rita ett porträtt utav henne, så när vi gick in igen så tog vi lite kort också.


Step Up 2 "The Streets"

   Kollade på Step Up 2 några timmar sen, en grym dansfilm.



   Kommer ihåg att jag såg första filmen hemma hos Carro för kanske två år sen, den var bra, måste försöka hitta den på någon hemsida. Men iaf så gjorde inte tvåan mig besviken heller. Check it OUT!


Drawing, Runes pappa

Har jobbat med den här beställningen ett tag, och nu är den äntligen klar, har ett annat projekt jag vill börja med. Det här vart en riktig utmaning, inte hela tiden man ritar av en 92-åring.



Jag är supernöjd med den och det var Rune också.




Mitt lördagsgodis

   Det här ska jag sitta och smaska på ikväll, plus att jag tror mamma och Rune har köpt vaniljglass. Kanske kan göra någon fruktsallad.



   Sov onödigt länge idag, gick upp 13.40. Ville egentligen gå upp tidigt idag för jag ville fortsätta på ett porträtt jag håller på med. Det första mamma sa när jag gick upp var att jag skulle kratta, en sak jag verkligen avskyr. Så nu så "råkade" jag glömma bort de.

GinaTricot and H&M

Lite snygga kläder från Ginatricot och H&M. Önskar att jag var rik, då skulle man aldrig behöva titta på prislappen... En fallande stjärna i närheten? Någon?


Skjorta, Ginatricot - 199:-
Kjol, Ginatricot - 249:-
Kavaj, Ginatricot - 399:-
Stickad tröja, H&M - 299:-


Friday, finaly weekend

Fredagar brukar vara en av de mest segaste dagarna, det beror på vårat schema. Fullproppat med hela 6 olika lektioner, med knappt någon lunch och 5-10 minutersraster, hemskt. Har väl inte hänt så mycket idag. Vi hade volleyboll på idrotten, det var roligt att testa på lite mer. Vi ska ju ha Volleyboll-turnering veckan innan jullovet.


Hade på mig en gammal kavaj jag hittat i garderoben. Sjukt mysig!


A good day

NO-provet gick bra, satt som vanligt sist kvar och finslipade mina svar, sån är jag. På Musiken tycker jag inte vi hann med så mycket, tiden bara flög iväg. Plus att killarna fortsätter med sitt "tjejerna skrattar åt oss". För några lektioner sen så klagade dom på att tonen i låten var för ljus och att dom inte kunde sjunga, så istället överdrev dom och sjöng jätteljust (moget). Då började vi såklart skratta, så nu har dom hakat upp sig på det och använder det som en ursäkt att inte behöva sjunga.. Istället sitter dom och stirrar på oss.

Direkt efteråt hade jag min första gitarrlektion. Blev förvånad över att det bara var 20 minuter, det kändes som 5. Vi försökte på en låt med Bruno Mars :"Count on me". Just nu sitter jag och övar lite, men det är svårt. Kan inte riktigt melodin i den.



Funderar på att ta min gitarr med nästa gång på lektionen för där så kunde jag bara spela på en elgitarr, kändes så ovant. Men kommer nog inte palla ta med den till skolan, då måste jag gå upp med den till lärarrummet (ingen chans att jag lägger den på skåpet).


Leafs, final part.

Har redigerat lite fler av mina "lövbilder" som jag knäppte för några dagar sen. Redigerar dom inte speciellt mycket, är lite omodern och använder picnik.com, har inte Photoshop. Det endå jag gör då är att ändra kontrasten lite så det blir lite livligare färger.






Första gitarrlektionen!

Mitt i pluggandet kommer mamma upp och säger att jag ska ha min första gitarrlektion imorgon! Vart lite förvånad för dom har sagt att jag låg på plats 55 på väntelistan förut. Mamma är ju osmart och frågar inte om jag ska ta med min egen gitarr, så jag fick ringa tillbaka och fråga. Jag kunde det om jag ville, men helst så vill jag inte behöva gå upp och lämna gitarren i lärarrummet, så jag använder gitarren som finns där istället.


(Bild från Google)

Har väntat i över ett år på det här, och nu äntligen ska jag få ta lektioner. Det går inte att lära sig allt hemma.


Houses and trees

Tänkte visa en bild jag har suttit och ritat lite till och från under tre bildlektioner.



Har inte direkt ritat så avancerat med den blev ändå väldigt fin. Inte ofta det blir såna här teckningar, men det är roligt att göra annat lite då och då.
Nu måste jag ta och plugga till NO-provet imorgon, knappt läst det..


She is a punkrocker

I helgen så sov ju jag och Carro hos Sara. Vi höll på och fixade håret på varandra. Jag gjorde en tuppkam på Carro och så hade hon på sig sin pappas gamla motorcykeljacka, vart ascoolt. Ni har redan sett bilden, men tänkte ladda upp den lite större.



Modell: Caroline
Foto: Sara (Canon 1000d)
Hår: Jag

Det var roligt när Sara knäppte kort, hon la sig ner på golvet som en riktig fotograf.


Klar med orienteringen!

Ingen mer orientering!
Idag så har vi orienterat 5 km i skogen i Storhaga, jag sprang med Sara. Redan i början började vi bli oroliga att vi skulle missa bussen som gick tillbaka 14.00 för vi fick inte börja förrän klockan 12.35. Carro, Idil och Johanna började ungefär 5-10 minuter innan oss. Vi kom bara längre och längre bak i kön för att det skulle vara "varannan 8:a och 9:a", tycker att niorna kunde få börja först få vi har ändå mycket längre att springa.

Tycker faktiskt att det gick ganska bra, allt som allt var det 24 kontroller. Efter att ha blivit dyblöt om fötterna i sankmark, Sara skrek en fin svärramsa, gått lite vilse och snubblat på rötter och stenar, kom vi ändå tillbaka i tid. Kan tänka mig att tiden vart sisådär 1 timme och en kvart? Vi frågade inte.
Men nu är vi äntligen klar med orienteringen, nu väntar friidrott i höstkylan.


The Guardian

I söndags klockan 21, så var det en riktigt bra film på tv4. Hann inte se klart den men spelade in resten som jag såg igår. Gillar verkligen den här typen av film.
De två huvudrollerna hade Kevin Costner och Ashton Kutcher (en riktigt söt pöjk). Kevin (Löjtnant Randall?) jobbar som ytbärgare, de hjälper människor som är fast ute på havet. Han är lite av en legend, men när hans kollega dör vid ett räddningsuppdrag tycker dom att han ska ta det lite lugnt ett tag och han börjar jobba på en skola med unga män som utbildar sig till ytbärgare.
Där börjar Jake (Ashton), en tidigare simningsmästare i skolan. Han är där för att han vill rädda liv... När han var yngre kraschade han med en bil med sina kompisar och han var det enda som överlevde, Jake känner sig ansvarig.



Som sagt är filmen skitbra och jättesorglig i slutet, inte mitt fel att jag börjar böla åt allting.


Study

Nej, nu ska jag ta mig i kragen och skriva på SO:n!


Olle - The Scientist

Har varit hemma ungefär en timme nu, ni vet ju ungefär vad vi gjorde igår, Sara skrev ju inatt. Men kanske kan visa lite mer bilder sen. Just nu ska jag iaf lägga upp det här, Olle. Gud, vad duktig han är! Man visste ju att han skulle få komma tillbaka.



Har en känsla av att han kommer vinna, och det har jag inget emot. Men det finns några duktiga tjejer som kan överaska också.


Seeraah is here! (yy)

Jajjamän, ni läste rätt, Seeraah här :D

Emma och Carro sover hos mej inatt då. Vi har hållt på och fixa håret på varann i stort sett hela kvällen. Vi har även kollat på en film, "Farsan" en svensk film.
 


 
- Mej , Carro & Emma.



- Sen gjorde vi Carro lite punk :)



- Får man tycka att man är söt? Eller är man för ego? Jag tycker iallafall att jag va lite gullig i min keps :D hahaha!


Ha en fortsatt trevlig natt, PÖSS / Sara


A long time ago

Har inte träffat Sara så mycket på senaste tiden, men idag ska jag och Carro iaf sova över hos henne. Vi hittar nog på något sköjj, tror Sara håller på och laddar hem någon film som vi kan titta på ikväll.




Mucho más fino

Ni vet "Baseballjackorna" som var inne, eller kanske är fortfarande? Jag tycker inte att Ginatricots var så fina, därför äger jag ingen. Tyckte dom var för korta, att dom liksom slutade där höfterna börjar, så att man ser fyrkantig ut. Men såg för någon dag sen att Cubus har liknande jackor men LÄNGRE. Dom tyckte jag var fina iaf, dock så fanns dom bara i svart/vit.


Mycket finare tycker jag.


Work in Progress

Jag har fått en beställning, eller det blir inte riktigt "beställning" när man känner personen tycker jag. Men iaf, jag ska rita av Runes pappa (tänk att jag fortfarande inte vet vad han heter!). Känns lite konstigt att rita av en 92-åring men det gör väl lite nytta ändå. Bra att kunna rita alla möjliga personer, så träning är det ju alltid.



Väldigt kass bild, men det var den bästa jag fick till. Ser väl ganska okej ut hittills, fast det är mycket som inte är klart. Vad tycker ni?


Leafs, part 1

Har varit sjukt bra väder idag, så var ute och fotade lite. Har ändrat bredden på bloggen lite, så det ser en aning dumt ut längre bak. Men vad kan man göra? Tycker det är mycket finare när man kan ladda upp stora bilder.





Har inte hållt på och redigerat med färger eller något, det var blått i bakgrunden. Det enda jag har gjort är att ändra kontrasten lite.


RSS 2.0